Tarieven psycholoog

Van probleem naar oplossing. 

Tarieven & vergoeding

In particuliere gevallen betaal je zelf de kosten voor gesprekken. Om die reden is het gesprekstarief zo laag mogelijk gehouden. Het tarief voor de gesprekken is altijd € 125,- per gesprek van 45 minuten. Het intakegesprek is eveneens € 125,- per 45 minuten. Deze gesprekken worden per sessie via de pin afgerekend in de praktijk.

VERGOEDING

Je bent in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor de betaling. Uiteraard ontvang je van alle betalingen een factuur. Overigens worden klachten rondom stress, burn-out, assertiviteit, relatieproblemen of zoeken naar een nieuwe zingeving in de regel niet door een zorgverzekeraar vergoed. Er zijn echter enkele mogelijkheden om de kosten (deels) te financieren of terug te krijgen:

EIGEN RISICO GEBRUIKEN

Heb je het eigen risico nog niet gebruikt dan zijn je kosten, ook na doorverwijzing door een huisarts, tot het bedrag van je eigen risico voor je eigen rekening. Je kunt dan voor ongeveer hetzelfde bedrag ook voor het Psychologisch Adviesbureau Breda kiezen met als voordeel dat er vaak geen wachttijd is. Het eigen risico bedraagt in de basiszorg € 385,- of zelfs hoger als je daar zelf voor gekozen hebt. Uitgaand van de basiszorg kom je met vijf gesprekken al aardig in de richting van je eigen risico. Dat aantal is het gemiddeld aantal gesprekken dat vaak nodig is om je verder te helpen.

Via je zorgverzekeraar

In zeer uitzonderlijke gevallen worden de gesprekken (deels) vergoed door de zorgverzekeraar. Dat hangt af van je verzekeringspolis. Hiervoor heb je altijd een doorverwijzing van een huisarts nodig. Mijn advies is om dit altijd eerst na te vragen.

 Via de gemeente

De gemeente waar je woont kan in een aantal gevallen bijzondere bijstand verlenen. Ook hebben veel gemeenten regelingen voor mensen met een lager inkomen. Deze regelingen verschillen per gemeente, dus het is goed om ook dit eerst even na te vragen.

Via je werkgever

Als je niet lekker in je vel zit en daardoor minder goed functioneert, is het voor je werkgever veel waard als je daar wat aan doet. Het welzijn van medewerkers en verzuimpreventie staan hoog op de agenda van veel werkgevers. De uitdaging is dan wel dat je je probleem bespreekbaar maakt.

 Via PAB is het in veel gevallen ook mogelijk voor vergoede zorg in aanmerking te komen. Hierover word je geïnformeerd in het telefonische adviesgesprek.

01

Contactformulier

U kunt een gratis telefonisch adviesgesprek aanvragen als u uw gegevens toestuurt via het contactformulier. U wordt in de regel binnen 24 uur gebeld.

02

Belafspraak

Een korte telefonische kennismaking om de eerste onduidelijkheden weg te nemen en de hulpvraag kort in beeld te brengen. Daarna plannen we binnen een week een intake in.

03

Start behandeltraject

Een intake is bedoeld om een behandelplan te kunnen opstellen waarin de afspraken en doelen staan. Na de intake starten we binnen een week de behandeling.

Gratis adviesgesprek aanvragen

Er wordt zorgvuldig met uw gegevens omgegaan en uw gegevens worden nooit zonder uw toestemming gedeeld met derden.

Maak een gratis belafspraak

Problematiek

15 + 7 =

Waarom kiest u ook

voor mij?

NIP-geregistreerd

Gratis telefonisch adviesgesprek

Universiteitspsycholoog EUR

Therapie gericht op volwassenen

Ervaring GGZ (BGGZ en SGGZ)

CGT, EMDR, Comet, ACT, SCHEMA

Tarief € 125,- voor 45 minuten

Intake € 125,- voor 45 minuten

Over mij

Soms moet je veranderen om jezelf te blijven of te worden.

Jeannette Selle
Psycholoog

Soms is loslaten krachtiger.

Van probleem naar oplossing bij PAB!