Dwang

Van probleem naar oplossing

Dwang

Mensen met obsessieve dwanggedachten vinden het erg moeilijk zich te realiseren dat de gedachtes die ze hebben irreëel zijn. Ergens weten ze dat hun gedachtes niet helemaal rationeel zijn, maar de angst voor de rampzalige gevolgen die het kan hebben maakt dat ze zich gedwongen voelen de handelingen toch uit te voeren.

Behandeling

Bij een dwangstoornis wordt iemand als het ware ‘gedwongen’ iets te doen. Zolang hij de handeling niet uitvoert voelt hij zich gespannen en angstig. Wanneer de handeling is uitgevoerd is er een ‘opluchting’ voor korte periode, waarnaar de spanning zich weer opbouwt en de behoefte om de handeling uit te voeren toeneemt.

Omdat de persoon constant toegeeft aan zijn dwanggedachtes door middel van het uitvoeren van de dwanghandelingen, wordt op deze manier het gedrag in stand gehouden. Met behulp van psychologische behandeling kan dit doorbroken worden.

Gratis adviesgesprek

Wilt u een gratis adviesgesprek? Vul dan het onderstaande contactformulier in!

01

Contactformulier

U kunt een gratis telefonisch adviesgesprek aanvragen als u uw gegevens toestuurt via het contactformulier. U wordt in de regel binnen 24 uur gebeld.

02

Belafspraak

Een korte telefonische kennismaking om de eerste onduidelijkheden weg te nemen en de hulpvraag kort in beeld te brengen. Daarna plannen we binnen een week een intake in.

03

Start behandeltraject

Een intake is bedoeld om een behandelplan te kunnen opstellen waarin de afspraken en doelen staan. Na de intake starten we binnen een week de behandeling.

Gratis adviesgesprek aanvragen

Er wordt zorgvuldig met uw gegevens omgegaan en uw gegevens worden nooit zonder uw toestemming gedeeld met derden.

Maak een gratis belafspraak

Problematiek

3 + 4 =

Waarom kiest u ook

voor mij?

NIP-geregistreerd

Gratis telefonisch adviesgesprek

Universiteitspsycholoog EUR

Therapie gericht op volwassenen

Ervaring GGZ (BGGZ en SGGZ)

CGT, EMDR, Comet, ACT, SCHEMA

Tarief € 125,- voor 45 minuten

Intake € 125,- voor 45 minuten

Over mij

Soms moet je veranderen om jezelf te blijven of te worden.

Jeannette Selle
Psycholoog

Soms is loslaten krachtiger.

Van probleem naar oplossing bij PAB!