behandelmethodes

Van probleem naar oplossing

Behandelmethodes

Er bestaan verschillende soorten psychologische behandelmethodes. Met een psycholoog kun je bespreken wat het beste bij je past. Soms zijn een paar gesprekken al genoeg, bij andere klachten worden meer gesprekken aangeraden. Hieronder staan de verschillende behandelingen en technieken die ik gebruik kort uitgelegd.

Cognitieve gedragstherapie richt zich op de invloed van je gedachten (cognities) op je gedrag. Deze behandeling gaat ervan uit dat hoe je denkt, bepaalt hoe je voelt.

Schematherapie behandelt je opvattingen, emoties en houdingen over dingen, die je (onbewust) in de weg zitten.

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Vrij vertaald betekent dit het opnieuw verwerken en uitdoven van emoties door snelle oog-bewegingen.

Psycho-educatie biedt voorlichting en advies met betrekking tot psychische klachten.
Bij oplossingsgerichte therapie wordt geen aandacht geschonken aan de ontstaansgeschiedenis van psychische problemen. In plaats daarvan richt je samen met je psycholoog vanaf het begin op de ideale situatie, zoals die zou zijn als de klacht er niet zou zijn.

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) richt zich op de gevolgen van gevoelens en gedachten waar we aan vasthouden, of waar we alsmaar door gestuurd worden. ACT richt zich dus niet zozeer op wat mensen precies denken en op het veranderen of vermijden daarvan, maar op het leren omgaan met die gevoelens en gedachten door hier meer afstand van te nemen.

Persoonlijke coaching is een probleemoplossende en inzichtgevende vorm van begeleiding gericht op de maatschappelijke, relationele, persoonlijke, en werkgerelateerde ontwikkeling.

COMET is een behandelvorm gericht op het veranderen van een negatief zelfbeeld in een positief, of in ieder geval realistisch zelfbeeld.

De behandelingen zijn geprotocolleerd, waarbij gebruik gemaakt wordt van evidence based methodieken.

Wilt u een gratis adviesgesprek? Neem dan contact op via info@pabbreda.nl of bel met +31765220153

01

Contactformulier

U kunt een gratis telefonisch adviesgesprek aanvragen als u uw gegevens toestuurt via het contactformulier. U wordt in de regel binnen 24 uur gebeld.

02

Belafspraak

Een korte telefonische kennismaking om de eerste onduidelijkheden weg te nemen en de hulpvraag kort in beeld te brengen. Daarna plannen we binnen een week een intake in.

03

Start behandeltraject

Een intake is bedoeld om een behandelplan te kunnen opstellen waarin de afspraken en doelen staan. Na de intake starten we binnen een week de behandeling.

Gratis adviesgesprek aanvragen

Er wordt zorgvuldig met uw gegevens omgegaan en uw gegevens worden nooit zonder uw toestemming gedeeld met derden.

Maak een gratis belafspraak

Problematiek

3 + 6 =

Waarom kiest u ook

voor mij?

NIP-geregistreerd

Gratis telefonisch adviesgesprek

Universiteitspsycholoog EUR

Therapie gericht op volwassenen

Ervaring GGZ (BGGZ en SGGZ)

CGT, EMDR, Comet, ACT, SCHEMA

Tarief € 125,- voor 45 minuten

Intake € 125,- voor 45 minuten

Over mij

Soms moet je veranderen om jezelf te blijven of te worden.

Jeannette Selle
Psycholoog

Soms is loslaten krachtiger.

Van probleem naar oplossing bij PAB!